Borovica plod 100 g

kn15.00

NAČIN PRIPREME

Priprema: 1 žličicu čaja stavite u 2-3 dl  kipuće  vode, lagano  kuhati poklopljeno oko 2 do 3 minute i ostaviti dodatno poklopljeno stajati 10  minuta, proscijediti i po potrebi zasladiti

MJERE OPREZA

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Ne preporučuje se osobama s upalnim bolestima bubrega, trudnicama, dojiljama i djeci.

 

Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Kategorija:

Opis

NAČIN PRIPREME

Priprema: 1 žličicu čaja stavite u 2-3 dl  kipuće  vode, lagano  kuhati poklopljeno oko 2 do 3 minute i ostaviti dodatno poklopljeno stajati 10  minuta, proscijediti i po potrebi zasladiti

MJERE OPREZA

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Ne preporučuje se osobama s upalnim bolestima bubrega, trudnicama, dojiljama i djeci.

Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Dodatne informacije

Crtica iz povijesti biljne kulture

Borovica (lat. Juniperus), biljni rod zimzelenih grmova i manjeg drveća sa sedamdesetak priznatih vrsta i oko 1000 poznatih kultivara. Ime roda dolazi od latinske riječi juvenis (=mlad) i parus (=rađati), a odnosi se na to da bobice nekh vrsta mogu izazvati pobačaj i da mogu izazivat smanjenje plodnosti.

Rod borovica priupada porodici Cupressaceae (čempresovke) i ne smije se brkati sa rodoom borovnica (Vaccinium)

Primjena u narodnoj medicini.

– Djeluje adstringentno i kao blago sredstvo za snižavanje šećera u krvi.
– Daje se kod blažih proljeva,
– Za ispiranje usne šupljine i ždrijela kod lakših upala.

Preporuča se kod graničnih vrijednosti šećera u krvi i kao dopunska terapija povišenog šećera u krvi,
za jačanje organizma.