DIJABETKO – čaj za dijabetes, 100 g.

7.70

Dijabetko čaj je prirodni pripravak namijenjen dijabetičarima i onima koji žele regulirati šećer. Upotrebljava se uz propisanu dijetalnu ishranu bolesnika koju određuje liječnik prema vrsti i težini dijabetesa.

Nema na zalihi

Opis

Prirodni pripravak namijenjen dijabetičarima i onima koji žele regulirati šećer. Upotrebljava se uz propisanu dijetalnu ishranu bolesnika koju određuje liječnik prema vrsti i težini dijabetesa.
– regulacija šećera u krvi
– specifičnog okusa
– učinkovit

SASTAV: mahune graha, kopriva, list duda, menta, list kupine, cikorijaa

DETALJNIJE O ČAJNOJ MJEŠAVINI
Prirodni pripravak namijenjen isključivo dijabetičarima i onima koji žele regulirati krvni šećer. Ova mješavina biljnog čaja sastavljena je od mahuna graha, lista duda, mente, cikorije i ostalih biljaka koje su prepoznate da pomažu pri regulaciji šećera u krvi. Prvenstveno biljke poput cikorije, mahune bijelog graha i list crnog duda prema novim istraživanjima utječu na rad gušterače koja proizvodi hormon inzulin, a on je vrlo bitan kod regulacije šećera u krvi.
Upotreba ovih biljaka ili ove mješavine se preporuča uz kombiniranu dijetalnu ishranu koju određuje Vaš liječnik prema vrsti i težini dijabetisa.

Dijabetko biljni čaj može se upotrebljavati u neograničenim količinama jer nema agresivnih biljaka koje bi mogle naštetiti Vašem zdravlju, odnosno smanjiti djelovanje drugih pripravaka koji dijabetičari koriste. Također ovaj biljni čaj može se piti i kao hladni napitak. Specifičnog je trpog gorkastog okusa ali ima i osvježavajuću notu sviježe netom ubrane lista mente. Biljke koje se nalaze u njemu genracijama su poznate na našim prostorima i dio su tradicionalne pučke predaje o ljekovitom bilju.

NAČIN PRIPREME
Priprema čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Čaj se ne sladi, ali slobodno možete ocijediti malo limuna. Tih 8 dcl pokušajte popiti tokom dana.