Electa kids Revitalizirajući tonik sa ionima srebra (1000ml)

115.00

Electa – Koloidna Srebrna voda je čista supstanca (sadržaj) submikroskopskih čestica Srebra u tekućini čiste destilirane vode sa minimalnim električnim nabojem na svakoj čestici. Jednostavnije rečeno, ona je Koloid – tekućina u kojoj su veoma male čestice srebra od 0,001 mikrona u presjeku. Electa Koloidna Srebrna voda je bezbojna, bez mirisa i okusa. Koristi ljudskom organizmu u prevenciji i liječenju infektivnih bolesti, kao i jačanju i podmlađivanju organizma više od bilo kojeg poznatog preparata. Ona je jedan od najjačih prirodnih antibiotika poznatih čovjeku. To je najbolja forma za tretman bolesti uzrokovanih bakterijama, virusima ili gljivicama.

Nema na zalihi

Opis

Electa – Koloidna Srebrna voda je čista supstanca (sadržaj) submikroskopskih čestica Srebra u tekućini čiste destilirane vode sa minimalnim električnim nabojem na svakoj čestici. Jednostavnije rečeno, ona je Koloid – tekućina u kojoj su veoma male čestice srebra od 0,001 mikrona u presjeku.
Koncentracija ovih čestica je 5 ppm, što znači da milion čestica vode sadrži 5 čestica Srebra. Te čestice su toliko male da na njih ne djeluje sila gravitacije te se one ne talože na dnu, već vječno ostaju ravnomjerno raspoređene u tekućini. Koloid je najbolji način primjene Srebra u medicini, upravo zato što su stanice i tjelesne tekućine svih živih bića zapravo u koloidnom stanju i organizam mnogo lakše prihvaća lijek koji je već u koloidnom stanju.
Klasični lijekovi su uglavnom u stanju kristala i zbog toga ih organizam mora prvo pretvoriti u koloid da bi ih koristio, a to je proces koji se odvija u probavnim organima. Zbog toga većina umjetnih antibiotika usput ubija i korisne bakterije crijevne flore.
Ioni srebra se, međutim, apsorbiraju u krv veoma brzo i prije dolaska u želudac, tako da ne izazivaju ove neprijatne sporedne efekte.
Electa Koloidna Srebrna voda je bezbojna, bez mirisa i okusa. Koristi ljudskom organizmu u prevenciji i liječenju infektivnih bolesti, kao i jačanju i podmlađivanju organizma više od bilo kojeg poznatog preparata. Ona je jedan od najjačih prirodnih antibiotika poznatih čovjeku. To je najbolja forma za tretman bolesti uzrokovanih bakterijama, virusima ili gljivicama.
Umjetno proizvedeni antibiotici uništavaju samo bakterijske organizme, dok Electa – Koloidna Srebrna voda uništava bakterije, viruse i gljivice bez ikakvih štetnih efekata ili toksičnosti na ljudske i životinjske organizme. Potpuno je neškodljiva ljudskim enzimima i nema nikakvu negativnu reakciju na efikasnost lijekova ukoliko ih koristite. U današnjem svijetu virusnog i bakterijskog zagađenja i mutacija, jako je bitno da prepoznamo i prihvatimo važnost alternativnih metoda liječenja bolesti.

Kako funkcionira Electa Koloidna srebrna voda?

Funkcionira na način da se Koloidno Srebro pričvrsti na staničnu membranu patogenog organizma, tako uništava njen dišni enzim, odnosno njena kemijska pluća.
Zbog toga što ne može više disati, kroz par minuta patogen se guši i uništava, a iz organizma se izlučuje imunološkim, limfnim i eliminacijskim sustavima.
Niti jedan patogeni organizam ne može preživjeti više od par minuta u prisutnosti kemijskog elementa Srebra. Koloidno Srebro je efikasno za više od 650 različitih patogena.
Mnoge vrste patogenih mikroba, virusa, gljivica, bakterija i jednostaničnih mikroorganizama su otporni na antibiotike, ali su uništeni u kontaktu sa Koloidnim Srebrom, i ne mogu mutirati. Koloidno Srebro ne slabi imunološki sustav tijela kao antibiotici, zapravo, tijelu daje sekundarni, dopunski imunološki sustav, kreirajući zaštitu protiv bolesti. Srebro, u koloidnom obliku, je netoksično i ne oštećuje enzime u tkivima i korisne bakterije, potpuno je sigurno za djecu, odrasle i životinje.
Moć Electa koloidne Srebrne vode kao antibiotske supstance i efikasnog sredstva protiv svih infekcija je naučno dokazana. Njen dodatni kvalitet je taj da su čestice Srebra toliko male da lako prolaze kroz staničnu membranu, što je jedini način da se ubiju virusi koji se razmnožavaju unutar stanice. Svi do sada poznati lijekovi uopće ne deluju na viruse, dok su labaratorijska istraživanja jasno dokazala smrtonosno dejelovanje Electa koloidne Srebrne vode na najveći broj poznatih bakterija, virusa i gljivica. Spore Antraksa i antibiotski rezistentne Stefilokoke i Pseudomonas su među onim mikroorganizmima koji vrlo brzo bivaju uništeni u dodiru sa koloidnim Srebrom.
Nije, zapravo, poznata niti jedna vrsta patogenih mikroorganizama koja u labaratorijskim uvjetima u dodiru sa Koloidnim Srebrom može preživjeti više od 6 minuta.

Način primjene

Electa – Koloidna Srebrna voda se može uzimati oralno, analno, vaginalno i intravenozno, lokalno – na koži, može se primjenjivati u nos i pluća, kao i za grgljanje, također i za tretmane otvorenih rana i opekotina.
Lokalno (na koži), Electa – koloidna Srebrna voda ne peče, ne sadržava slobodne radikale, a uz sve to je jako antiseptičko (dezinfekcijsko) sredstvo i dovodi do brze regeneracije oštećenih stanica i tkiva. Također se može ukapati u oči ukoliko dođe do crvenila, infekcije ili povrede.
Koliko često bi se trebala uzimati Electa – Koloidnu Srebrnu vodu?
Koloidnu srebrnu vodu treba koristiti svaki dan.
Ona se može korisiti kao preventiva, koja stvara dodatni imunološki sustav za sprečavanje infekcija, ili kao dragocjena pomoć u tretiranju infekcija i bolesti.
Da bi se očuvala njena potpuna efikasnost koristite obavezno plastičnu žlicu ili staklenu žlicu ili čašu. U suprotnom, ako bi ste koristili metalnu žličicu, poslije izvjesnog vremena ona će biti lijepo posrebrena, ali će za toliko manje ljekovitih čestica stići u vaš organizam.
Kao preventiva odlično djeluje žličica Electa – koloidne Srebrne vode 3 do 4 puta na dan na prazan stomak. Najefikasniji je način da se stavi ispod jezika i tu drži oko 5 sekundi i još 10 sekundi promućka u ustima prije nego što se proguta.
Ona se već iz usne šupljine direktno apsorbira u krv. Kao sporedan efekat ovakvoga načina primjene primjetit ćete da su vam zubi nevjerovatno bijeli i čisti, da na njima više nema ružnih naslaga, da ste se riješili upale desni i lošeg zadaha, a šanse za nastanak novog karijesa biti će minimalne. Biti ćete zaštićeni od epidemija gripe i respiratornih infekcija, očistiti ćete svoj organizam od nagomilanih parazita i mikroorganizama, regulirati ćete metabolizam i tjelesnu težinu. A što je najvažnije organizam će rezultirati sa više energije, vitalnosti, opuštanja i smanjenja toksina.
Kod akutnih infekcija preporučuju se 3 žlice na svaka 2 sata. Ovo je potrebno da bi se održala stalna koncentracja Srebrnih čestica. Ova terapija se koristi do nestanka simptoma, a to, zavisno o bolesti, može biti veoma brzo – 24 sata pa do nekoliko sedmica.
Imajte u vidu da će Srebro pomoći vašem organizmu ne samo da ukloni uzročnike trenutnog oboljenja, već će ga očistiti i od svih ostalih patogenih organizama za koje niste ni znali da postoje.
Veoma je važno da nastavite uzimanje Electa – Koloidne Srebrne vode i poslije nestanka akutnih simptoma u redovnoj dozi od jedne žličice 3-4 puta na dan, da biste definitivno uklonili sva žarišta i ponovo uspostavili stabilan imunološki sustav.
Za sve kožne bolesti i infekcije, rane, posjekotine i opekotine, akne, psorijazu, vanjski herpes, kožne čireve, bradavice i sve druge promjene na koži najefikasnija je direktna primjena.
To znači da Koloidnu Srebrnu Vodu nanesete na kritično mjesto bar 3 puta dnevno. Ranu, posjekotinu, čir ili opekotinu onda previjete na uobičajeni način.
Proces zarastanja će biti mnogo brži i proteći će bez ikakvih komplikacija, infekcija i ožiljaka.
Neprijatni miris nogu, koji je obično posljedica gljivičnih infekcija, nestati će ako ujutro i navečer nanesete Electu na stopala, naročito između nožnih prstiju, gdje su infekcije najčešće.
Kod hunjavice i upale sinusa najbolji se efekat postiže ukoliko Electa – Koloidnu Srebrnu vodu upotrebite kao uobičajene kapi za nos 3 puta dnevno po nekoliko kapi u svaku nozdrvu, koje ćete ušmrkati što dublje možete.
Kod upale uha također treba upotrijebiti Electa – Koloidnu Srebrnu vodu kao kapi koje se stavljaju direktno u uho 3 puta dnevno.
Respiratorne infekcije, alergijski kašalj i bronhitis najbrže prolaze inhalacijom – sipajte koloidnu Srebrnu vodu u bočicu sa raspršivačem ili inhalator, prsnite nekoliko puta u usta i duboko udahnite. Nemojte je zagrijavati!
Electa – koloidna Srebrna voda će isto tako efikasno pomoći i vašim kućnim ljubimcima.
Ona se veoma uspješno primjenjuje i u liječenju stočnih bolesti, kako krupne tako i sitne stoke.
Bez obzira na blagotvorno djelovanje Electa – koloidne Srebrne vode, imajte u vidu da je to samo pomoćno sredstvo i ne isključuje obraćanje liječniku.

NEŠKODLJIVOST Electa Koloidne srebrne vode?

Ljudsko tijelo ne razvija nivo tolerancije za Koloidno Srebro, što znači da se nitko ne može predozirati. Srebro, u koloidnom obliku, nije teški metal. Ono je potpuno netoksično i nealergijsko. Kako je Srebro u koloidnom obliku, svaki višak koji nije potreban organizmu se lako eliminira i ne akumulira u tkivima. Ono ne oštećuje jetru, bubrege ni druge organe. Ovo je značajno zato što većina umjetnih antibiotika i drugih lijekova često oštećuje i jetru i bubrege.
“Rezistentnost je nemoguće postići. A što je najvažnije, Srebro je u obliku koloida potpuno neškodljivo za ljudski organizam”, piše dr. Hary Magraf iz Sant Louis-a.
Electa – Koloidna Srebrna voda je prirodan lijek dvadesetog stoljeća. Milioni ljudi su njime izlječeni. Više od 650 različitih organizama ili bolesti uspješno je tretirano Koloidnim Srebrom. Potvrđene su regenerativne mogućnosti Srebra, posebno na jetru, kosti, meka tkiva, pa čak i mozak.
Koloidno Srebro, također, jača električne i imunološke sustave organizma, dajući mu snagu, energiju i vitalnost.
Rizici u korištenju Electa – koloidne Srebrne vode praktično ne postoje, a sporedni efekti su veoma rijetki.
Do ”Herkshaimerovog efekta” dolazi ponekad kod teških oboljenja, zato što proces eliminacije toksina iz organizma opterećuje organe za izlučivanje. Najčešće se ovaj efekat javlja kod infekcije bakterijom Spiroheta, Lajmske bolesti i Sifilisa, dok se kod ostalih patogenih organizama gotovo ne pojavljuje.
Simptome ovog sporednog efekta ćete ublažiti ako tih dana pijete po nekoliko čaša destilirane vode.
U svakom slučaju, ovi simptomi vas ne trebaju plašiti – oni zapravo pokazuju da Electa – Koloidna Srebrna voda radi svoj posao!
Zvanična potvrda o netoksičnosti Srebra može se naći u Preporukama o kvaliteti vode za piće Svjetske zdravstvene organizacije, gdje je navedeno:
”Nije potrebno propisivati gornje granice za prisutnost Srebra u vodi, zato što Srebro nije opasno po ljudsko zdravlje”.
Slijedeći ove preporuke, novi Standardi za vodu za piće Europske Unije namaju gornju granicu za prisutnost Srebra u pitkoj vodi.
Naprotiv, Svjetska zdravstvena organizacija, Europska unija, kao i Agencija za očuvanje životne sredine SAD-a posebno preporučuju Koloidno Srebro kao najmoćnije dezinfekcijsko sredstvo za pitku vodu u koncentraciji od 80 ppm.

Ostale primjene Electa Koloidne srebrne vode

Primjena Electa – koloidne Srebrne vode u kući (hrana, kuhinja, kupanica, biljke, kućni ljubimci):
 • Poprskati u hladnjak i zamrzivač da se zaustave neprijatni mirisi
 • Poprskati površine koje bi mogle prouzročiti otrovanje hrane, Esherihia Coli ili Salmonelu
 • Dodati u vaze sa cvijećem, vodu kućnih ljubimaca i krletke
 • Poprskati listove biljki da bi se spriječile gljivice, plijesan, truljenje i ostale biljne bolesti
 • Zaustavite neželjene gljivice, plijesan i neželjene mikroorganizme u zemlji u posudama za cvijeće
 • Poprskati u cipele i među prste da bi zaustavili gljivice i neugodne mirise
 • Poprskati u kante za otpatke, spužve da bi se izbjeglo propadanje i mirisi
 • Tretirati tuš kabine, kupatila, jakuzzije, bazene, kade i tuš pregrade
 • Poprskati na čiste klima filtere
 • Koristiti u završnom pranju rublja, vlažni ručnici se neće popljesniviti
 • Dodati u perilice, i u tekućine za pranje i čišćenje
 • Poprskati prostirke kućnih ljubimaca
 • Zaustavlja plijesan i propadanje drveta
 • Oprati ili poprskati dovode zraka i odvode grijanja da bi se spriječilo razmnožavanje bakcila
 • Dodati biljkama da bi se spriječilo formiranje plijesni ili gljivica i ostalih štetnih organizama
 • Dodati u zemlju ili direktno na plodove voća ili povrća, npr. avokado, banane, da bi se spriječilo tamnjenje, truljenje, plijesan ili propadanje ploda.
 • Jako je efikasna protiv psećeg parovirusa i za druge veterinarske svrhe.
 • Dobra je za čišćenje vode (ukoliko se doda četvrtina čaše, na četiri litre vode, dobro protresti, pričekati šest minuta, protresti ponovo, pričekati šest minuta i onda piti).
 • Nanijeti je kao dezodorans ispod pazuha, jer je većina neugodnih mirisa prouzrokovana bakterijama,oslobođenim iz žlijezda
 • Sterilizirajte vodu za vrijeme putovanja ili kampiranja.