Kalcij citrat s magnezijem 150 kaps

kn109.00

  • Kalcij je neophodan za kosti i mišiće
  •     Magnezij pridonosi apsorpciji kalcija
  •     Povoljna mogućnost poboljšanje zdravlja kostiju
  •     Jedan od najčešće preporučavanih kalcijevih dodataka
  •     Idealan omjer kalcija i magnezija 2: 1 za optimalnu korist

Opis

  • Kalcij je neophodan za kosti i mišiće
  •     Magnezij pridonosi apsorpciji kalcija
  •     Povoljna mogućnost poboljšanje zdravlja kostiju
  •     Jedan od najčešće preporučavanih kalcijevih dodataka
  •     Idealan omjer kalcija i magnezija 2: 1 za optimalnu korist

Kalcij je najzastupljeniji mineral u ljudskom organizmu a neophodan je u izgradnji i održavanju čvrstoće i zdravlja kostiju. Kalcij doprinosi normalnoj funkciji mišića, normalnom živčanom prijenosu, funkciji probavnih enzima, neophodan je za održavanje normalnih kostiju i zubi, a nedostatak kalcija najčešće je vidljiv u  trudnoći, prilikom dojenja te u starijoj dobi.

Simptomi nedostatka kalcija su: ukočenost i trnci u prstima, grčevi mišića, konvulzije, letargija, loš apetit, abnormalan srčani ritam, grčevi grkljana i bronhijalnih cijevi što uzrokuje poteškoće s disanjem, promjene u funkciji mozga (depresija, demencija, čak psihoza), a dugotrajna hipokalmija može uzrokovati oticanje mozga, katarakte i trajno oštećenje srca.

Kalcij ima ulogu u regulaciji dijeljenja i diferencijacije stanica, doprinosi normalnom metabolizmu  stvaranja energije, zgrušavanju krvi, potreban je za normalan rast i razvoj kostiju kod djece. Kalcij u Swanson dodatku prehrani je u obliku kalcijevog citrata, koji je nešto više cijene,  no njegova apsorpcija u organizmu je mnogo veća od kalcijevog karbonata.

Magnezij utječe na mnoge fiziološke procese, ima ulogu kofaktora u proizvodnji energije (ATP-a), to uključuje enzimatsku fosforaliciju (dodavanje fosfata drugim enzimatski procesima) i formaciju staničnih signalnih molekula odnosno cAMP. Važno je napomenuti da se dvije trećine magnezija nalazi u kostima što dovodi do razumnog zaključka da ima značajnu ulogu u zdravlju kostiju. To uključuje utjecaj magnezija na hidroksiapatitinu kristalnu strukturu i kontrolu proliferacije koštanih stanica. Magnezij utječe i na razinu vitamina D te aktivira  brojne enzime.
Magnezij je vrlo bitan kod metabolizma glukoze, jer je  naime 28 molekula magnezija potrebno za razgradnju jedne molekule glukoze. Dobar je detoksikator i važan za sintezu glutationa u tijelu.

Nedostatak magnezija danas je sve češći. Razlog je prije svega prerafinirana i industrijski prerađena hrana, siromašna magnezijem. Posljedice nedostatka magnezija jesu drhtanje mišića, slabost, poremećaji gutanja, mučnina, povraćanje i grčevi. Kronični nedostatak povećava rizik od bolesti krvožilnog sustava, malignih oboljenja i osteoporoze.

Nedostatak magnezija uzrokuje karijes, osteoporozu, taloženje teških metala u mozgu.
Magnezij je važan i za trudnice jer smanjuje opasnost od spontanog pobačaja i prijevremenog porođaja.

Pristutnost magnezija u ovom proizvodu doprinosi apsorpciji kalcija u organizam te u tom obliku ovaj dodatak prehrani daje blagotvoran učinke na čvrtoću i zdravlje kosti i mišića, normalnu psihološku funkciju, normalnu sintezu proteina te doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti

Please follow and like us: