KATARKO – čaj za ublažavanje boli u želucu i gastritisa, 100 g.

7.70

Priroda nas je bogato nagradila ljekovitim biljem za uspješno liječenje želučanih problema, stoga ovu čajnu mješavinu upotrebljavamo za reguliranje probave, želučane kiseline, gastritisa i čira na želucu.

Nema na zalihi

Opis

Priroda nas je bogato nagradila ljekovitim biljem za uspješno liječenje želučanih problema, stoga ovu čajnu mješavinu upotrebljavamo za reguliranje probave, želučane kiseline, gastritisa i čira na želucu.
– učinkovit
– gorkog okusa
– želučane tegobe
– reguliranje probave

SASTAV: stolisnik, menta, trputac, kičica, neven, kamilica

DETALJNIJE O ČAJNOJ MJEŠAVINI
Stresni stil života, loša prehrana, prezačinjena hrana i sve što je danas svakodnevica kod svih nas, preddispozcija su da imamo probleme sa gastritisom i ostalim želeučanim smetnjama. Priroda nas okružuje biljkama koje mogu pomoći i ukloniti ove tegobe.
Današnja znanja i tehnologije koje smo u prošlosti poznavali, a danas ih koristimo i unaprjeđujemo, mogu biti za Vas dobitna kombicija u prevenciji i ublažavanju želučanih tegoba. Danas biljke koje se uzgajaju u Podravini, a nisu u doticaju sa intezivnom poljoprvrednom proizvodnjom i ostalim zagađivačima daju novu dimenziju ne samo da uživate u biljnim čajevima nego se i brinu o Vašm zdravlju. Biljke poput stolisnika, nevena, mente, kamilice, gorke kičice, trputca mogu uz malo discipline biti bitan faktor da spriječite ili uklonite tegobe koje Vas muče. I mi smo se vodili tom mišlju te smo napravili savršenu mješavinu čaja od navedenih biljaka koji će Vam uvelike pomoći. Ovaj naš poznati blagotvorni čaj zove se “KATARKO”. Namjenjen je svima koji imaju probleme sa gastritisom, žgaravicom, čirevima, probavom, itd…

Čaj je slatkasto-gorkastog okusa zbog sadržaja i omjera bilja koji daju brze i pozitivne rezultate. Možda će Vas čaj po okusu podsjetiti na okus kvalitetnog biljnog likera. Čaj se preporuča da se pije min. 3 puta dnevno. Da bi savršeno djelovao, najbolje ga je popiti jednu šalicu ujutro prije doručka (tkz. na tašte) te tokom dana još minimalno 2-3 puta.

Neka Vam ovaj čaj postane jutarnja poslastica koja će se tokom dana brinuti za Vas.

PRIPREMA ČAJA
Priprema čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga po želji zasladiti ali nemojte pretjerivati sa šećerom! Tih 8 dcl pokušajte popiti tokom dana. Obavezno se potrudite da ga ujutro popijete na “tašte”. Ako ste u gužvi ujutro sa vremenom napravite ga večer prije jer ga slobodno možete koristiti idući dan.