KOLESTEROLKO – čaj za kolesterol, 100 g.

7.70

List koprive, kupine i mente daje prepoznatljiv okus i kakvoću čaja koji će Vam znatno ublažiti tegobe uzrokovane prekomjernim kolesterolom.

Nema na zalihi

Opis

List koprive, kupine i mente daje prepoznatljiv okus i kakvoću čaja koji će Vam znatno ublažiti tegobe uzrokovane prekomjernim kolesterolom.
– učinkovit
– smanjenje kolesterola
– fini okus
– domaće bilje

SASTAV: kopriva, list kupine, menta, stolisnik, kadulja

DETALJNIJE O ČAJNOJ MJEŠAVINI
Današnji načini ishrane i ritam života pogoduju stvaranju kolesterola u krvnim žilama. Sigurno ste se zapitali kako smanjiti kolesterol? Kolesterko biljni čaj napravljen je u kombinaciji od biljaka poput domaće koprive, mente, gloga, stolisnika i dalmatinske kadulje kojima se vjeruje da mogu ublažavati tegobe nastale prekomjernim kolesterolom. “Vampirska” biljka poput gloga, gdje su je naši preci koristili za ganjanje vampira poznata je da se u određenim dozama koristi za bolju cirkulaciju i rad srca. Kombinacije lista kupine i koprive su poznate od prije u tradicionalnim recepturama, a danas se koriste za krvožilne tegobe poput povišenog koleserola i masnoča u krvi. Dalmatinska kadulja koja je ubrana na nezagađenim djelovima Dalmacije podalje od cesta i naselja daje posebnu notu ovom čaju. U čaju prevlada slatkasti okus mente, trpkost koprive, gorčina kadulje, ali i specifičan okus lista kupine koji će možda velike poznavatelje čajeva podsjetiti na okus crnog čaja.
Jako je ukusan kao hladan napitak te ga svakako preporučamo u ljetnim mjesecima jer menta osim što čisti i jača jetru isto tako hladi organizam. Ovaj čaj će Vas iznenađujuće osviježiti i dati novu živost Vašem krvotoku.

NAČIN PRIPREME ČAJA
Priprema čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga zasladiti sa medom, šećerom, stevijom ili zaslađivaćem.