Žgaravica – problem kojeg će lako riješiti kokosovo ulje

Žgaravica je osjećaj boli i žarenja koji se javlja u prsima. Neugodan osjećaj se dodatno pogoršava u ležećem položaju. Povremena i blaga žgaravica nije zabrinjavajuća. Ona se liječi promjenama štetnih životnih navika i pomoću efikasnih preparata.

Žgaravica nastaje zbog ulaska želučane kiseline u jednjak. U normalnim okolnostima, kada progutate, ušće jednjaka (donji sfinkter jednjaka) se opusti kako bi hrana prošla u želudac i zatim se stisne kako ništa ne bi iz želuca dospjelo nazad u jednak.

Namirnice koje mogu potaknuti žgaravicu su alkohol, kava, masna hrana, čokolada, kečap, senf, sok od naranče, gazirana pića, ocat i slični proizvodi.

Ako imate učestale probleme sa žgaravicom, problem će riješiti kokosovo ulje. U ovom slučaju, ekstra djevičansko! Prednosti kokosovog ulja su zbog prisutnosti laurinske, kapronske i kaprilne kiseline te antimikrobnih, antioksidativnih, antifungalnih i antibakterijskih svojstava svojstvenih ovom ulju. Istraživanja ukazuju da ono inaktivira bakterije, gljivice i viruse s ovojnicom. Prednosti korištenja kokosovog ulja su neusporedive, između ostalog ovo ulje njeguje kosu i kožu, oslobađa od stresa, održava razinu kolesterola, pomaže kod gubitka težine, povećava imunitet, osigurava pravilnu probavu i metabolizam. Također olakšava probleme s bubrezima, bolestima srca, visokim krvnim tlakom, dijabetesom, HIV-om, rakom, te osigurava dentalnu njegu i jača kosti, no možda je najvažnija njegova uloga u borbi protiv tvrdokornih bakterija.

Kada je u pitanju liječenje žgaravice, svaki dan uzmite tri žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja.

Ovo ulje potiče rad probavnog sistem i regulira razinu želučane kiseline. Također ublažava i mučnine.

Mnogi ljudi pate od probavnih problema. Ti ljudi bi trebali uzeti u obzir dodavanje kokosovog ulja u prehranu. Kokosovo ulje pomaže kod probavnih uznemirenja uključujući mikrobiološke bakterije želuca i crijevne probleme. Masne kiseline sadrže antimikrobna svojstva koja umiruju bakterije, kandidu, pa čak i parazite koji uzrokuju lošu probavu.

Žlice kokosovog ulja možete samo otopiti u ustima, dodati ih u smoothie ili jutarnju kašu.

Mi vam donosimo par recepata s kokosovim uljem s okusom, kako bi njegove kvalitetne sastojke, bez obzira na tegobe, unijeli u organizam.

Autor: Tara Lukičić

www.tvornicazdravehrane.com

Please follow and like us: