Podignite energiju i tjelesnu izdržljivost uz ukusne pločice

Maca prah pravo je prirodno čudo! Redovito konzumiranje mace pogoduje imunološkom sustavu i povećava otpornost na tjelesne i mentalne teškoće. Njezina sposobnost prepoznavanja potreba svakog pojedinačnog organizma priskrbila joj je nadimak “pametne biljke”. Primjerice, ako vaš organizam proizvodi premalo određenog hormona, maca će podići njegovu proizvodnju. Suprotno, ako je određenog hormona previše, maca će usporiti njegovo stvaranje.

Redovito unošenje praha korijena mace ženama donosi mnoge prednosti. Liječnici ističu da maca pomaže u stvaranju i održanju hormonalne ravnoteže. Alternativni liječnici preporučuju macu kod hormonalnih poremećaja i problema s neplodnošću.Ovaj prah poznat je i kao podizač energije i kao prah koji povećava tjelesnu izdržljivost. S macom u glavnoj ulozi i uz pomoć zdravih sjemenki napravite pločice koje su idealan i praktičan obrok na poslu, na predavanjima i na putu.

Priprema:

  1. U sjeckalici sasjecite bademe na sitno pa ih prebacite u zdjelu zajedno sa sjemenkama suncokreta, macom, mljevenim lanom, bučinim golicama, chia sjemenkama i soli.
  2. U zdjeli na laganoj vatrici pomiješajte javorov sirup, maslac i kokosovo ulje pa kad se otopi i izmiješa ubacite u zdjelu sa suhim sastojcima.
  3. Na pleh veći od 20×20 cm stavite papir za pečenje, ubacite smjesu i dobro zagladite. Stavite u hladnjak na najmanje 1 sat.


Energetske pločice nutritivno su iznimno dobar obrok. Možete ih jesti kao međuobrok, a dobar su odabir i za doručak ili ručak s nogu ako ste u žurbi. Naoružajte se ovim ukusnim pločicama i nikada nemojte biti gladni:

AMARANT ZA ODLIČNE ENERGETSKE PLOČICE

ENERGETSKE PLOČICE ZA PAUZU NA POSLU

PROTEINSKA PLOČICA S CHIOM I SPIRULINOM
 Autor: Tara Lukičić

IZVORNIK: Tvornica zdrave hrane

Please follow and like us: